maanantai 23. toukokuuta 2011

Kymppi takana!

Juoksin eilen Naisten kympin ja sehän meni ihan hyvin! Etukäteen jännitti, jaksanko edes juosta koko matkan. En ole koskaan juossut yli tunnin lenkkiä ja viime aikoina treenaus on vieläpä jäänyt todella vähälle: sairastelun ja muiden kiireiden takia olen viimeisen 4 viikon aikana käynyt lenkillä vain pari kertaa. Myös se, että ei ole vielä päässyt edes normaalipainon puolelle ja viime aikoina on tullut painoa lisää, vaikeuttaa tietysti myös juoksua. Onneksi pelko osoittautui turhaksi ja jaksoin juosta koko matkan ilman, että kertaakaan olisi tullut edes mieleen alkaa kävellä. Oli kyllä mukava huomata, ettei kunto kuukauden aikana ollutkaan laskenut niin paljoa kuin odotin.

Starttasin kympille hölkkääjien porukassa ja lähtö oli melko kaoottinen: että ylipäätään pystyi hölkkäämään, joutui ohittamaan lähes kävelyvauhtia etenevää ruuhkaista ihmismassaa ojien kautta. Ensimmäiset 5 kilometriä kuluikin aika lailla porukkaa ohitellessa, koska vielä siinnä vaiheessa virtaa riitti edetä juoksutahtia. 5 kilometrin jälkeen uupumus kuitenkin iski - juoksenhan useimmiten juuri puolen tunnin lenkkejä - ja etenin melko hidasta tahtia 8 kilometrin kohdalle. Viimeisen parin kilometrin kohdalla sain kuitenkin kerättyä lisää energiaa ja juoksin loppumatkan varsin reippaasti. Viimeisen kilometrin juoksin niin kovaa kuin jaloista lähti. Loppujen lopuksi matkaan meni sellaiset 1 h 6 minuuttia. Aika paljon saa siis vielä tehdä töitä, että onnistuu juoksemaan kympin alle tuntiin. Ensi vuoden tavoitteena voisikin olla startata juoksijoiden mukana ja yrittää selviintyä matkasta alle tunnissa!

Maalin tullessa oli kyllä aivan uskomaton fiilis. Vuosi sitten olin 90-kiloinen ja niin huonossa kunnossa, että jo parin kilometrin kauppamatka pyöräillen tuntui kovalta urheilusuoritukselta. Jos joku olisi silloin sanonut, että juoksen vuoden päästä kympin, en olisi todellakaan uskonut, koska silloin en ollut ikinä juossut edes kilometriä putkeen ja koko ajatus yleisillä paikoilla, muiden ihmisten katseiden alla urheilusta tuntui mahdottomalta. On kyllä hassua, miten paljon asiat voivat muuttua vuodessa! Nyt kun vielä onnistuisi pääsemään sinne normaalipainoon.

6 kommenttia:

 1. Eksyin blogiisi ja pitää heti onnitella hienosta juoksusta! :) Oon haaveillut kymppistä kans (kun ensin menis sen vitosen), mut ehkä joku kerta...

  VastaaPoista
 2. Aivan upeeta! Sylintäydeltä onnea, tiedän miltä sinusta tuntui! Juoksin Teron kympin muutama viikko sitten elämäni ensimmäisen kerran aikuisiällä ja aikani oli paaaaljon huonompi kuin sinulla. Minulla meni puoli tuntia kauemmin samaan matkaan!

  VastaaPoista
 3. Siis tuohan on tosi hyvä aika! Onnittelut täältäkin :) Saa olla syystäkin tyytyväinen fiilikseen :)

  VastaaPoista
 4. Minä myös ensimmäistä kertaa blogissasi! Ihana juoksutarina! Onnea valitsemallasi tiellä :) Oma juoksuni tällä hetkellä (pakon edessä) rajoitettua ja hinku juoksemaan on kova! Onnea (itsensä) voittajalle!! Hyviä juoksuja!

  VastaaPoista
 5. Oi että, sunlaiset ihmiset tsemppaavat niin paljon mua että oksat pois :) Itekin haluaisin alkaa juoksemaan, mutta kynnys on jotenkin liian iso aloittamaan. Sitä kun jaksaa tuskin edes kilometriä juosta..
  Mutta ehkäpä minäkin vielä joskus.. :)

  VastaaPoista
 6. Martsu: Kiitos :) Tsemppiä juoksutreeneihin!

  PeeKoo: Kiitokset ja onnittelut sullekin hienosta juoksusta! :)

  Wingless: Kiitos! :) Olen kyllä tosi tyytyväinen jo tuohon aikaan, koska olin alunperin varautunut siihen, että matkaan menee vähintäänkin 1,5 tuntia.

  Takaisin Minuksi: Kiitos! :) Toivottavasti pääset taas pian juoksupolulle! Itse kärsin viime syksynä lonkkavammasta, jonka ansiosta jouduin olemaan kuukauden juoksematta ja muistan, kuinka turhauttavaa aikaa se oli :(

  Neiti Tekosyy: Kiitos, ihanaa jos oma tarinani inspiroi muita juoksun pariin :) Itsekin koin ennen juoksemisen olevan täysin mahdoton laji itselleni, mutta niinhän siinnä vain kävi, että nyt suunnittelen jo puolimaratonille treenaamisen aloittamista. Tsemppiä juoksuharrastuksen aloittamiseen!

  VastaaPoista