keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Tavoitteita

Urakan toinen päivä menossa ja alku ei suoraan sanottuna ole kovin lupaava: vietin viime yön kaverin synttärijuhlissa ja raahauduin kotiin vasta aamuyöllä. Koska tiesin joutuvani  illalla  herkkuja notkuvan tarjoilupöydän äärelle, vietin päivän varsin vähällä ravinnolla (yhteensä noin 400 kcal) ja kävin kävelemässä parin tunnin lenkin. Juhlissa söin (ehkä hieman liian ison satsin) pastasalaattia sekä kaksi leivosta, mikä on minulle erittäin hyvä saavutus sikäli, että yleensä olisin vetänyt niitä varmasti vähintään 5. Vaikka onnistuinkin joten kuten välttelemään kaloreita tarjoilupöydän osalta, juomapuoli aiheutti huomattavasti suurempia ongelmia. Käyn bilettämässä harvakseltaan, mutta silloin kun tulee lähdettyä, juhlin melko huolella. Aluksi pysyttelin ainoastaan light-siiderissä, mutta loppuillasta tuli juotua myös muutama drinkki. Kokonaisuudessaan arvelisin juoneeni illan aikana ainakin 3-4 siideritölkkiä (reilut 100 kcal/kpl) sekä päälle pari gin tonicia (130 kcal/kpl). Ei siis mikään ihan kevyt ilta, veikkaisin kokonaisenergian pyörivän siinnä 1500 kalorin kieppeillä. Kaiken lisäksi joudun kuluttamaan seuraavat päivät neljän seinän sisällä tenttiin lukien, joten urheilu tulee jäämään varsin vähälle. Pitääpä sitten viikonloppuna koittaa urheilla ja diettailla kaiken tämän edestä: asetin itselleni viikon pudotustavoitteeksi 1,3 kg eli tavoitteena olisi päästä lukemaan 72 kg. Se olisikin jo puolen kilon päässä siitä painosta, johon olen parhaimmillaan tämän projektin aikana päässyt, eli ennen joulomaa saavuttamaani 71,5 kiloa. Mutta niin sitä vain tuli kerättyä joululoman aikana kiloja takaisin...


Muihin aiheisiin mennäkseni: yksi laihdutusmotivaation lähteeni oli jo syksyllä palkkiojärjestelmä, jossa olen jakanut kokonaispudotuksen pienemmiksi välitavoitteiksi ja jokaisen välietapin saavutettuani olen palkinnut itseni ennalta päättämälläni tavalla. Systeemi toimii erinomaisesti ainakin minulla: kilojen karistua dvd-kokoelmani on kasvanut huomattavasti ja myös kenkähyllyyni on tullut muutama uusi yksilö. Uusimmat välietappini näyttävät seuraavanlaisilta:

Paino alle...
72 kg Suurin piirtein näihin lukemiin olen parhaimmillani tämän projektin aikana päässyt (Palkkio: Pari uutta leffaa ja levyä) 31.3.
70 kg Wuhuu, ensimmäinen kutosella alkava lukema kuuteen vuoteen! (Palkkio: Uusi takki ja joku ihana hajuvesi)
68 kg Normaalipaino!! (Palkkio: Uudet kengät ja leffaan)
65 kg Normaalipaino myös klassisen määritelmän mukaan eli pituus-100 (Palkkio: Sinkkuelämää-dvd-boksi & joku vähän kalliimpi kaulakoru)
63 kg 5 kiloa to go! (Palkkio: Uudet aurinkolasit)
60 kg Ensimmäistä kertaa sitten lapsuuden vitosella alkava painolukema (Palkkio: Ripsien pidennykset)
58 kg Tavoite saavutettu ja 30 kiloa karistettu (Palkkio: Matkalle esim. Lontooseen shoppailemaan)

2 kommenttia:

  1. Sama alkupaino ja sama tavoite täälläkin, ja ollaan vieläpä aika samoissa lukemissa parhaillaan menossa! Tsemppiä urakkaan :) Olisinpa itsekin tehnyt tämän elämänmuutoksen kymmenen vuotta sitten, mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan...

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Onpas muuten jännä sattuma, että meidän lukemat ovat noin samanlaiset, vaikka sulla onkin näköjään kyllä paino karissut aika paljon nopempaa tahtia :) Jään suurella mielenkiinnolla seurailemaan painonpudotuksesi etenemistä, nuo maaliskuun pudotustavoitteetkin menee meillä melko lailla yksyhteen!

    VastaaPoista