keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Puoli vuotta myöhemmin

Hassua, että viime päivityksestä on kulunut jo puoli vuotta. Silloinhan uutta intoa puhkuen ajattelin jatkaa moneksi kuukaudeksi jäänyttä laihdutusurakkaa, mutta kappas vain - nyt väliin tuli vielä pidempi tauko. Mitä tämän puolen vuoden aikana sitten on tapahtunut: noh, ainakaan en vieläkään ole - yllätys, yllätys - laihtunut. Veikkasisin olevani aika lailla samoissa mitoissa kuin viime päivityksen aikaan, tosin välillä paino on ollut matalammallakin. Nyt koulukiireet ja -stressi ovat kuitenkin melko tehokkaasti haitanneet terveellistä elämäntapaa, joten painoa on tullut lisää. Eniten harmissani olen juoksun jäämisestä: en ole harrastanut aktiivisesti juoksua oikeastaan sitten viime vuoden lopun. Silloin tällöin  olen yrittänyt aloittaa, mutta homma on jäänyt parin viikon päästä. Olo on jotenkin vedoton ja epäenerginen, kun ei urheile. Ja juoksu - se on todellakin aivan käsittämättömän raskasta pitkän tauon jälkeen. Ehkä se johtuu vain siitä, etten haluaisi myöntää itselleni, että ennen niin hyvä juoksukuntoni on nyt lopullisesti menetetty. Että pitäisi alkaa juoksemaan lyhyempiä lenkkejä ja hitaampaa kuin mihin olen tottunut. Olen yrittänyt juosta kylmiltään puolen tunnin lenkkejä reippaalla temmolla ja pettynyt hirveästi, kun se ei olekaan onnistunut.

Mutta niin. Viimeisten tenttien jälkeen ja kesälomalle siirtymisen myötä aion ottaa itseäni niskasta kiinni. Alkaa taas juoksemaan, koska se tuo elämään niin käsittämättömän paljon energiaa ja iloa. Ja sitten pikkuhiljaa lähteä taas tähtäilemään siihen pudotustavoitteeseen, jonka olen itselleni yli vuosi sitten asettanut.

Hyvää kesän odottelua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä! Kyllä se siitä taas lähtee :)

    VastaaPoista
  2. Ensin tarvitaan vain päätös ja senhän sä olet nyt tehnyt. Juokseminen on tosiaan (kuulemma) laji, jossa joutuu aloittamaan alusta. Hyväksy se ja luo hyvä uusi pohja harrastukselle, josta saat niin paljon voimaa ja iloa.

    VastaaPoista