maanantai 6. kesäkuuta 2011

Maanantain painojumitus

Tänään oli pitkästä aikaa maanantaipunnituksen aika ja vaaka näytti harmittavan korkeaa lukemaa: 75,4 kg. Aluksi paino laski ihan mukavasti keskiviikkoisesta 75,9 kilosta ja jossain vaiheessa viime viikkoa lukema oli jo reilusti alle 75 kg, mutta jostain syystä ankarasta urheilusta ja tiukasta ruokavaliosta huolimatta vaa-an lukema päätti kääntyä nousuun. Olin alunperin ajatellut, että kuten aiemminkin tämän kevään 75 kilon ylittävien lukemien kohdalla, paino lähtisi nopeasti laskuun ja hyppäisi parissa päivässä reilusti alle 75 kiloon, mutta ilmeisesti tällä kertaa olen vain ihan oikeasti onnistunut lihomaan useamman kilon, eikä painonousun taustalla olekaan nesteiden kertyminen elimistöön. Korkea lukema harmittaa myös siksi, että olen mielestäni tehnyt kaiken voitavani viimeisen 5 päivän aikana painon karistamiseksi, joten olisi mukavaa saada vähän palkkiota kovasta työstä: päivittäiset ruokamäärät ovat jääneet 600-1000 kalorin välille ja joka päivä on tullut urheiltua vähintään 1000 kalorin edestä. Juuri tästä enempää en pysty tekemään eli voi vain toivoa, että paino kääntyisi piakkoin laskuun!

On ollut mukavaa palata takaisin arkielämään ja laihdutuksen pariin yli kuukauden tauon jälkeen. Vaikka ajattelin, että olisi hankalaa siirtyä niukempaan ruokavalioon ja saada itsensä lenkkipolulle päivittäin näinkin pitkän tauon jälkeen, ainakaan toistaiseksi ei motivaatio-ongelmia ole ilmennyt. Olo on huomattavasti aiempaa energisempi ja vähemmän turvonnut, mistä varmasti urheilun lisäksi on kiittäminen vähähiilihydraattista ruokavaliota. Vaikka olen ennenkin pyrkinyt välttämään nopeita hiilihydraatteja ja suosimaan proteiinipitoista ruokaa, päätin nyt aloittaa ihan virallisesti karppaamisen. Tällä linjalla olisi nyt tarkoitus jatkaa ainakin laihdutusprojektin vuosipäivään asti.

2 kommenttia:

  1. Karppaaminen kannattaa, onnea hyvästä päätöksestä! Karppaus on ollut ainakin mulle pelastus painonpudotuksessa ja muutenkin. :)

    Mutta tuo 600-1000 kaloria päivässä on tosi vähän, ja paino saattaa jo senkin takia jumittaa. Kroppa luulee, että nyt on joku nälänhätä päällä, ja pitää sen takia "viimeisistä" läskeistä - energiavarastoista - tiukasti kiinni. Suosittelisin nostamaan päivittäistä kalorinsaantia suunnilleen peruskulutuksen tuntumaan, niin kroppa saa tarpeeksi energiaa itsensä ylläpitoon. Kyllä se painokin siitä lähtee laskuun, kun keholla on taas varaa luopua ylimääräisistä rasvavarastoistaan. :)

    VastaaPoista
  2. Karppaus on kyllä osoutunut todella hyväksi ideaksi, olo on paljon parempi nyt, kun on jättänyt turhat hiilarit pois ruokavaliosta! :) Kalorimäärä mikä tuossa viime päivien aikana tuli syötyä on kyllä kieltämättä tosi matala. Jotenkin sitä vain innostuu aina näin laihdutuksen aluksi ja skippailee helposti päivän mittaa ruokailuja, eikä oikeastaan edes tajua olevansa nälkäinen. Illalla sitten huomaa, ettei juuri olekaan tullut syötyä päivän aikana. Nyt viikon alle 1000 kalorilla kituuttamisen jälkeen aion kyllä palata taas ainakin sinne yli 1200 kaloriin, koska pitää kuitenkin yrittää pitää huoli, että saa tarvittavat ravintoaineet. Ja pitkällä tähtäimellä sellaista ruokavaliota on paljon helpompi noudattaakin, eikä motivaatio sammu heti :D

    VastaaPoista