lauantai 5. maaliskuuta 2011

Kohti kutosella alkavia lukemia


Heräsin aamulla jo yhdeksän maissa (yleensä nukun viikonloppuisin lähemmäs puoltapäivää), mutta jäin makoilemaan sänkyyn ainakin puoleksi tunniksi vältelläkseni vaa-alle nousua. Kelasin mielessäni läpi pahimpia kauhuvisioita tulevasta lukemasta ja olin lopulta aivan vakuuttunut, että vaaka tulee näyttämään yli 75 kiloa. Lopulta sain itseni kammettua ylös ja vielä puolisen tuntia ympäri kämppää pyörittyäni ja rohkeutta kerättyäni uskaltauduin vihdoin punnitsemaan itseni. Voi sitä helpotuksen tunnetta: vaaka näytti tasan 73 kg! Laskua oli toki tullut vain 0,3 kiloa, mutta ottaen huomioon kuluneen neljän päivän elintavat, olisin ollut äärimmäisen tyytyväinen jo painon paikallaanpysymiseen, puhumattakaan laskusta. Tämä on varmasti ensimmäinen kerta, kun paino tippuu tenttiinlukuviikolla eli fiilikset ovat juhlavat! Hyvä fiilis ja aurinkoinen kevätpäivä houkuttelivatkin minut ulkoilemaan ja palasinkin juuri parin tunnin kävelylenkiltä.

Näistä lukemista onkin hyvä aloittaa kunnon laihdutuspuristus: seuraavan 10 päivän sisällä olisi tarkoituksena saada paino putoamaan lähelle kutosella alkavia lukemia. Yritän harrastaa hiihtoa, hölkkäämistä ja kävelyä päivittäin yli 1200 kalorin edestä ja pysytellä syömisissäni alle 1000 kalorissa.

Mietin tänään kävelylenkillä parhaita painonpudotusputkiani, ja ehkä paras sellainen oli juuri ennen joululomaa ollut kahden viikon ajanjakso, jonka aikana sain painon putoamaan 76 kilosta 71,5 kiloon.  Kokonaispudostusta tuli siis 4,5 kilon verran, yli 2,2 kiloa viikkoa kohden. Nyt painavampana on varsin lohduttavaa ajatella, että pystyn pudottamaan painoa halutessani noinkin nopeasti, vaikka se melko rankkaa olikin: kävin joka ikinen ilta joko juoksemassa tai hiihtämässä, enkä syönytkään kuin 600-1000 kalorian edestä päivittäin. Hyvien painonpudotuskokemusten muistelu on muutenkin auttanut aina niinä hetkinä, kun paino jumittaa tai motivaatio on hakusessa. Toivottavasti seuraavasta 10:stä päivästä tulee yksi sellainen hyvä kokemus. En malta odottaa sitä päivää, kun vaaka näyttää ensimmäisen kerran  kuuteen vuoteen kutosella alkavaa lukemaa. Vaikka olenkin vielä siinnä vaiheessa lievän ylipainon puolella, tulee se silti varmasti olemaan hieno hetki ja itsessään palkkio kaikesta tähän astisesta työstä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti