perjantai 4. maaliskuuta 2011

Vaakapelko

Olen ollut tänään koko päivän aivan koomassa. Eilinen tenttiin luku venyi lähemmäs aamuyöhön ja raahauduin tenttiin kahdeksaksi muutamien tuntien yöunilla. Jotenkin onnistuin kuitenkin piristymään kahdeksi tunniksi sen verran, että tentti meni ihan kohtalaisen hyvin. Olin suunnitellut tekeväni tänään pitkän lenkin, mutta olen ollut koko päivän niin väsynyt, että olen vain notkunut koneen äärellä, joskaan en ole kyllä syönytkään kuin 700 kalorin edestä. Eilinen 1000 kcal:n tavoite ei sen sijaan läheskään pitänyt, vaan söin noin 1600 kalorin verran. Tänään, kuten oikeastaan lähes joka arkipäivä, tulee hyötyliikuntaan kulutettua sellaiset 300-500 kaloria, liikun nimittäin aina pyöräilemällä ja asun aika kaukana kaikesta.

Alan olla jo melko lailla luovuttanut sen suhteen, että vaaka näyttäisi maanantaihin mennessä lukemaa 72 kg, vaikka viikonloppuna onkin suunnitelmissa liikkua ahkerasti. Pitäisi varmaan käydä aamulla vaa-alla, että osaisi hieman arvioida, paljonko ensi viikon pudotustavoitteeksi tulee. En ole punninnut itseäni sitten tiistaiaamun eli hieman kauhistuttaa, minkälainen painolukema minua odottaa. Olen melko varma, että paino on noussut, olihan tuota tiistaina punnitsemaani lukemaa edeltänyt monta päivää kestänyt urheiluputki ja alle 1000 kalorin päivittäinen ravinto, kun taas nyt en ole harrastanut hyötyliikunnan lisäksi mitään tiistain jälkeen, juhlinut yhdet bileet ja istunut suurimman osan viime päivistä paikallani tenttikirjan äärellä. Vaikka ylimääräisiä kaloreita ei ehkä olekaan tullut, tällainen elämäntyyli on varmasti vähintäänkin saanut nesteet kertymään elimistöön. Lukema saatta hyvinkin olla noussut jopa pari kiloa. Ehkä jopa 75 kiloon. ÄÄÄK!!! Olisi hemmetin masentavaa huomata olevansa sittenkin taas alle puolessa välissä pudotustavoitetta.

Vaikka lukema pelottaakin, ei kai tässä muu auta kuin hypätä vaa-alle heti aamun sarastaessa ja toivoa parasta. Jos tulos on noussut edellisviikosta, voinhan aina lohduttautua sillä, että viikonloppuna ja ensi viikolla voin keskittyä 110 prosenttisesti laihdutteluun, minulla on nimittäin koko viikolla vain muutama hassu luento, eivätkä nekään pakollisia. Ajattelinkin pitää pienen hiihtoloman, jonka aikana voisin koittaa tähdätä reilun 2 kilon pudotukseen. Eipä siis mikään ihan pieni urakka, mutta jos vain auringonpaistetta rittää ensi viikoksikin,  jaksaa päivän aikana varmasti lähteä ulkoilemaan useampaankin otteeseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti