torstai 3. maaliskuuta 2011

Tenttiin luku + laihdutus = mahdoton yhdistelmä?

Kolmas päivä menossa ja kiirettä pitää. Kuten aiemmin mainitsin, joudun tällä hetkellä keskittämään kaiken energiani tenttiin lukemiseen. Minulle tenttiin lukeminen tarkoittaa yleisesti ottaen aina samaa kuin painonnousu. Tämä selittääkin osaltaan sen, miksi helmikuussa painoni muutos suuntautui nimenomaan ylöspäin, helmikuulle oli nimittäin pakkautunut neljä tärkeää tenttiä ts. yksi jokaiselle viikolle. Aloitan lukemisen aina aivan liian myöhään, mistä seuraa se, että stressaan kamalasti ja puran stressiä tietenkin siihen helpoimpaan tapaan eli mässäilyyn. Vielä syksyllä käytin stressin lievitykseen suhteellisen kevyitä herkkuja, kuten riisikakkuja, sokerittomia pastilleja ja light-myslipatukoita, eikä paino välttämättä noussut hirveästi lukemisen aikana. Kuluneena kuukautena homma on kuitenkin karannut käsistä: helmikun tentteihin luin popcorneja, jäätelöä ja keksejä suuhuni lappoen. Kun tentti oli ohi, aloin heti stressaamaan seuraavan viikon tenttiä ja mässäily sen kun jatkui. Esimerkiksi erään tentin jälkeen ostin pussillisen pakastepullia ja iltaan mennessä kaikki oli syöty.

Nyt voisikin olla siis aika ryhdistäytyä, onhan kevään aikana luvassa vielä 9 tenttiä. Mikäli aion päästä pudotustavoitteeseeni kesään mennessä, pitää minun opetella opiskelemaan ja pudottamaan painoa samanaikaisesti. Viimeinen päivä huomiseen koitokseen lukemista on paraikaa menossa, enkä vielä toistaiseksi ole sortunut mässäilemään. Kyseessä on myös viimeinen tentti moneen viikkoon eli huomisen jälkeen voin keskittyä pitkästä aikaa sataprosenttisesti painonpudotukseen. Tänään suunnitelmissa on juoda paljon kahvia ja light-kokista sekä syödä korkeintaan 1000 kaloria. Urheilupuoli jäänee tosin vain hyötyliikunnalla kuluttamaani alle 500 kaloriin. Ei mikään huima tulos, mutta ainakin kokonaisenergia jää tällä kertaa miinuksen puolelle.

3 kommenttia:

 1. Yliopistoajoistani on ikuisuus, mutta muistan kuin eilisen päivän tenttejä edeltävän mässäilyn. Huh! Aina kun oli vaikea/stressaava aika lukemisessa oli "pakko" saada jotain purtavaa. Ehkä lukemisen ajoissa aloittaminen voisi vähän lieventää paineita?! Itse aloitin aina lukemisen vasta kun olin melkein epätoivoinen...!
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Tentti meni ihme kyllä melko hyvin, siitäkin huolimatta, että istuin vielä kolmen aikaan yöllä lukemassa siihen :D Ehkäpä tästä oppineena aloitan ensi kerralla lukemisen kerrankin ajoissa. Niinhän tosin taidan vannoa jokaisen yömyöhään venyneen tenttiinluvun jälkeen ja toistaiseksi ei ole kovin hyvin toiminut :)

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Törmäsin blogiisi sattumalta. Jos olet vielä opiskelemassa, niin minulla olisi vinkki, jota kannattaisi ehkä kokeilla. Stressaan myös kauheasti tenttejä, vaikka olisin niihin suht ajoissa alkanut lukea. Tänään huomasin, että kun kuuntelin klassista musiikkia ja muita rauhallisia akustisia kappaleita hiljaa lukemisen taustalla, pysyin rauhallisena ja jopa hyväntuulisena :) Luulin aiemmin, etten pystyisi keskittymään, jos taustalla on musiikkia, mutta aion ottaa tämän ehdottomasti tavaksi! Kun ei stressaa, selviää ehkä helpommin ilman paniikkipullaa lukiessakin ;)

  VastaaPoista